Camping Navigator logo

Online promotion

Offline promotion

Trade fairs & events

Dutch content & translations

Proofreading service

Seminars & Studytrips

Camping Navigator logo

Beste campingvrienden en -vriendinnen,

PUBLISHED: Friday 12 november 2021

Afgelopen periode in Frankrijk en Italië geweest op businessbeurzen voor de campingwereld. Rimini in Italia en Montpellier in Frankrijk.

Was dat fijn? Jazeker, al lijkt het vakantie en is het gewoon werk. Maar daar heb ik al eens over lopen zeuren en je moet niet aan de gang blijven. Ik vind het ook gewoon leuk. En goed voor  mijn bedrijf, wat uiteindelijk de hele bedoeling van zo’n beurs is.

Behalve wat fijne opdrachten voor promotie was vooral de ontspannen sfeer opmerkelijk. Ja, er waren maatregelen genomen, in Italië wat uitgebreider dan in Frankrijk, maar je merkte gewoon aan alles en iedereen dat er een behoorlijk tot zelfs zeer goed seizoen was gedraaid.

Niet alleen op basis van de eigen nationaliteit op de campings, maar ook de Nederlanders waren absoluut weer zichtbaar op de campings in het zuiden van Europa.

Kan ook niet anders. We willen op pad. De vrijheid vieren. En het kon en mocht weer. Vooral dat laatste is vreemd om te moeten schrijven, maar helaas een harde werkelijkheid.

Ik hoop van harte dat we in de toekomst nog steeds gewoon allemaal, niemand uitgezonderd, samen op vakantie kunnen.

Zeker camping, ‘turismo all’aria aperta’, of ‘hôtellerie de plein air’ is veiligheid, maar vooral: vrijheid middenin de natuur. En daar zijn we toch voor gemaakt met zijn allen.

Ik heb wel gezien dat veel campings al weer hevig bezig zijn met investeringen, in nieuwe mobilhomes, privé-sanitair (een trend die niet overwaait, zo te zien), zwembaden, speeltoestellen, Electro bikes, ligstoelen en wat al niet meer. Je krijgt vanzelf al weer zin in het nieuwe seizoen. En dan is voor sommigen het huidige seizoen nog niet eens afgelopen!

In Nederland heb ik ook nog een tip: de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg, volgende week op 16, 17 en 18 november, van 10.00 – 18.00 uur in de Evenementenhal. Naar eigen zeggen de énige vakbeurs voor de gehele recreatiebranche. Hier vind je meer informatie: www.recreatie-vakbeurs.nl

Zelf zul je me daar even niet vinden, ik moet helaas verstek laten gaan dit jaar… Even op vakantie, uitblazen van een intensief seizoen en dan daarna weer helemaal klaar voor het nieuwe jaar! Dus in december spreken we elkaar weer.

Goed weekend! En fijne beurs als je naar Hardenberg gaat!

Peter van Campingnavigator


PRECOFAB – aanwezig in Hardenberg: Hal 7, stand 709.

Ecologisch verantwoorde prefab belevingsrecreatie

Modulair, ecologisch verantwoord, prefab en dus gunstig geprijsd.  Van Tiny House tot Privé sanitair, en van de Rondo tot de Natural:  allemaal vernieuwende oplossingen in belevingsrecreatie. Ook maatwerk mogelijk. Met heldere rendementsberekening.

Bekijk het op www.precofab.nl

 

Beste campingvrienden en -vriendinnen,

PUBLISHED: Friday 22 oktober 2021

Toen ik vorige week in Rimini op de beurs was, scheen er de hele tijd een fijn zonnetje. Het thuisfront bestempelt die beursbezoekjes daarom altijd als ‘vakantie’. Ik begrijp dat wel.

Zij zien niet dat ik op gansch ongristelijke tijden moet opstaan, een meestal ongezond (want te veel en te lekker) ontbijt naar binnen werk, om me vervolgens als een slak door stapvoets ochtendverkeer naar een beursgebouw te duwen.

Waar ik dan de hele dag binnen zit, loop en praat om met alle campingvrienden/vriendinnen bij te praten over het afgelopen seizoen en vooruit te kijken naar het volgende.

Dat is geen vakantie. Dat is Werk. Met een grote W.

Is dat een probleem? Nee hoor, ik hou van wat ik doe, een beurs laat me altijd oude trouwe vrienden terugvinden en meestal kom ik rijker terug dan dat ik er heen ging. Maar vakantie was het niet. Als ik in plaats van het uitzicht vanaf mijn balkon op de Adriatische Zee een foto vanuit de kruipende dieseltjesfile had gestuurd en eentje van zo’n vieze beurskledder in plaats van de ovenverse croissantjes, dan was duidelijker geweest dat ik gewoon knetterhard gewerkt had.

In de promotie zie je ook vaak een groot verschil tussen wat er getoond wordt en wat een camping wil overbrengen. Het moeilijkste daarbij is wel de speciale sfeer die op elke camping hangt weer te geven.

Toch kun je daar het verschil maken. En dat moet je bij voorkeur zelf doen. Omdat je zelf het beste kunt uitleggen waarom het nou net zo fijn is bij jullie. Wat jullie jullie maakt.

Een beurs is daarbij een fijne manier om dat via direct contact met je toekomstige gasten te doen. Even een praatje, stralende ogen als je over de prachtige plek hebt waar jullie zitten. Dat doet het ‘m. Geloof. Enthousiasme. Plezier.

En dat heet dan Werk. En dat mag best leuk zijn, natuurlijk.

Keer zo’n leuk beursje meepakken bij ons?
Neem dan even contact met me op. Ik hou van campingbeurzen en regel je stand compleet verzorgd op, op topplekken. Naam, Mail en nummer staan hieronder.

Fijne week!

Peter van Campingnavigator

Vriend van Campingnavigator


Reiskriebels TV gaat van start!

Zondagmiddag a.s. om 15.30 h op SBS6.

PUBLISHED: Friday 22 oktober 2021

Ik herhaal het hier toch nog maar even, mensen. Over werk en vakantie gesproken. Dit was HEEL hard werk en absoluut geen vakantie. Maar wel erg gaaf geweest. En een mooie promotie voor kamperen in het algemeen en glamping in het bijzonder. Met dank aan Carado voor de waanzinnig fijne camper die we mochten gebruiken. Of eigenlijk liever Glamper dus 😉

Kijken hoor!

Beste campingvrienden en -vriendinnen,

PUBLISHED: Friday 15 oktober 2021

Vanaf vandaag gaat Campingnavigator jullie wekelijks even bijpraten over wat er zoal in de wandelgangen van de wereld van campings en vakantieparken de ronde doet. Trends, nieuws, statistieken, bedreigingen, kansen, sappige feitjes… èn natuurlijk onbeschaamde reclame, want die mails moeten ook nog een beetje betaald worden, natuurlijk.

Het is heel simpel: wordt het je te veel? Staat de toon je niet aan? Dan gooi je de mail gewoon weg. Of je schrijft je gewoon uit. Dan blijven vanzelf de mensen over voor wie ik dit schrijf, wel zo eerlijk. Maar ik beloof onbevooroordeeld en objectief artikelen te willen schrijven waar jullie allemaal ook echt wat aan hebben. Dat is de opzet. Met eigenwijze blik uit mijn brede netwerk in de campingwereld.

Eerste poging vandaag, de aftrap. En dan ben ik wel zo enthousiast om met mijn eigen handel te beginnen: er komt dus een nieuw reisprogramma op de buis. Mèt lekker veel aandacht voor de campingwereld. Het heet Reiskriebels TV en we beginnen dit jaar in Italië. Zes wekelijkse afleveringen, totaal vijftien campings in het zonnetje. Vanaf zondag 24 oktober om 15.30 op SBS6. (En elke week herhaald op zaterdag om 12.30). Kijken dus! 

En volgend jaar gaan we door, dat is al zeker! Wil je ook weten wat dat kost en wat het je oplevert? Neem dan gewoon even contact op met ondergetekende.

Een zeer hartelijke groet uit Amsterdam!

Campingnavigator NEWS!

PUBLISHED: Friday 26 june 2020

Where do the Dutch go for their camping holidays in ‘the-summer-in-the-year-of-corona’?

An important question for every camping owner in Europe. What can you expect? How will Dutch camping tourism develop, just after you open up again? We at Campingnavigator asked our Dutch campers to help the campings. To let them know more about the most relevant questions for ‘the-summer-in-the-year-of-corona’.

We sent out a survey to a random selection from over 25.000 families, camping & glamping lovers from all over The Netherlands. The results are very interesting and confirm that the Dutch can’t wait to go on holiday.

%

Will go camping

%

Plans to go abroad

A lot of camping owners in Europe have seen the effects of the corona virus on reservations. They would like to know more about the behavior of Dutch campers in 2020. How many Dutch will go camping this year? How many will go abroad? Where do they go then? And how important are new rules and regulations for their sense of safety?

Campingnavigator bv
Kraanspoor 50 
1033SE Amsterdam
The Netherlands 

info@campingnavigator.com